Economie

Preşedintele Băncii Europene pentru Investiţii: R. Moldova este ţara care primeşte cei mai mulţi bani per capita de la BEI

„Există un angajament pentru cursul european al acestei ţări şi noi vom continua să vă susţinem. Sectorul de drumuri este foarte important şi noi am reuşit să îmbunătăţim reţeaua de drumuri din Moldova. Ne face plăcerea să confirmăm că noi am convenit să oferim suport pentru AR 16 şi AR 3 de la Hânceşti spre Cimişlia”, a mai menţionat oficialul BEI..

Este important „ca proiectele să fie vizibile şi de asemenea ceea ce am finanţat anterior în ţară vor fi finisate în următoarele luni. Proiectul „Fruit garden" este foarte important, domnul Bumacov şi ministrul Walter vor semna un acord privind proiectul crucial de grădina de fructe a Moldovei.

Este vorba despre îmbunătăţirea calităţii şi asigurarea faptului că vânzarea produselor moldoveneşti este o prioritatea a Guvernului Republicii Moldova, BEI şi BERD. Aceasta aduce în discuţie domeniul de cooperare-cheie pentru Moldova şi BEI și urmează o experienţă foarte bună din sectorul vinicol unde experienţa noastră a arătat nişte rezultate foarte vizibile şi, de fapt, foarte plăcute”.

Menționăm că, în ultimii şase ani BEI şi BERD au finanţat în comun pe principii de egalitate nouă proiecte în valoare totală de 674 milioane de euro. Banii au fost investiţi în reabilitarea drumurilor, dezvoltarea transportului public, modernizarea şi reabilitarea rețelei de transport de energie, precum și în serviciile de apă.

sursa: prime.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *