Social

Președintele BERD vine în R. Moldova. Cu cine se va întâlni?

Președintele BERD vine într-o vizită în Republiica Moldova. Aceasta se datorează investițiilor record în țara noastră a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în 2022.

Odile Renaud-Basso va ajunge luni, 24 iulie, în Republica Moldova. El va fi însoțit de directorul general al BERD, Europa de Est și Caucaz, Matteo Patrone, se va întâlni cu reprezentanții autorităților, lideri de afaceri, reprezentanți ai organizațiilor financiare internaționale și ai societății civile, transmite Realitatea.md.

Astfel, în perioada deplasării sale, ar putea fi semnat și un nou acord, cu una dintre băncile partenere ale BERD. De asemenea, se va preda șefia reprezentanței din Moldova de la Angela Sax către Catarina Bjorlin Hansen.

Conform BERD, în 2022, finanțarea pentru Moldova a fost de cinci ori decât media anuală. Investițiile majore au inclus un împrumut de 300 de milioane de euro pentru achiziții strategice de gaze și un împrumut de 100 de milioane de euro pentru modernizarea drumurilor din apropierea graniței cu Ucraina.

În 2023, BERD a investit 30 milioane de dolari pentru infrastructura electrică, a semnat un acord de 23 de milioane de euro pentru a finanța reabilitarea infrastructurii feroviare și a împrumutat 25 de milioane de euro pentru primul proiect național de îmbunătățire a managementului deșeurilor solide din Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *