CSI / RusiaRăzboiUcraina

Președintele Braziliei îl sfătuiește pe Zelenski să cedeze Peninsula Crimeea Rusiei: „Nu poate să-și dorească totul”

Preşedintele Braziliei, Luiz Inacio Lula da Silva, a sugerat joi, 6 aprilie, ca Ucraina să cedeze Peninsula Crimeea Rusiei pentru a pune capăt războiului, estimând că preşedintele Volodimir Zelenski, ”nu poate să-şi dorească totul”, notează AFP și Agerpres.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ”nu poate ocupa teritoriul Ucrainei. Poate vom discuta despre Crimeea. Dar trebuie să se gândească la ce a invadat în plus”, a declart Lula da Silva în cursul unei întâlniri cu jurnaliştii la Brazilia.

”Nici Zelenski nu îşi poate dori totul”, a continuat acesta. ”Lumea are nevoie de linişte (…) Trebuie să găsim o soluţie”, a mai adăugat el.

Menționăm că Ucraina refuză să negocieze cu Moscova fără o retragere prealabilă a trupelor ruse de pe întreg teritoriul său, inclusiv din Crimeea anexată ilegal de Rusia în 2014.

Lula da Silva a formulat la sfârşitul lui ianuarie o propunere, cu contururi încă vagi, de mediere în conflictul din Ucraina de către un grup de ţări. Preşedintele brazilian urmează să prezinte acest proiect omologului său chinez, Xi Jinping, la Beijing săptămâna viitoare, potrivit Agerpres.

De asemenea, șeful statului brazilian a spus că este ”încrezător” în şansele de succes ale acestui proiect, exprimându-şi speranţa că grupul de ţări ”va fi creat” la întoarcerea sa din China.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

 1. Ukraina este in conflict cu rusia
  si cu totzi vecinii. Un astfel de st
  at nu este viabil. Ukra trebue sa
  restitue teritoriile luate cu japc
  a si atunci poate cere si dreptur
  ile sale legitime. Pana atunci
  oamenii mor degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *