Externe

Președintele Bulgariei anunță momentul în care țara sa va adera la spațiul Schengen

Președintele Rumen Radev a declarat că Bulgaria nu a renunţat la Planul pentru o tranziţie justă și ar putea adera în luna octombrie la Schengen. În același timp, în România nu s-a avansat niciun termen până la care țara noastră ar putea încerca, din nou, aderarea la Schengen, singura explicație fiind că ne putem aștepta la reluarea procesului în acest an.

”În octombrie, dacă respectăm legislaţia, ţara noastră se poate alătura Schengen”, a comentat şeful statului şi a adăugat că sunt în desfăşurare discuţii cu premierul olandez, Mark Rutte, cu cancelarul austriac Karl Nehammer, Comisia Europeană şi Consiliul European, informează Rador.

Referitor la decizia Macedoniei de Nord de a radia din Registrul Central Clubul bulgar ”Ivan Mihailov” din Bitola, şeful statului a comentat că aceasta este o expresie a neputinţei şi panicii.

”Macedonia de Nord trebuie să recunoască în sfârşit că există bulgari macedoneni şi o prezenţă bulgară în Macedonia de Nord nu de acum, ci de secole – de 1.300 de ani. Iar radierea numelor cluburilor bulgare nu va şterge determinarea Bulgariei şi a partenerilor noştri europeni. Republica Macedonia de Nord trebuie să includă bulgarii în Constituţia sa”, a susţinut preşedintele Radev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *