Social

Președintele Camerei Deputaților a Cehiei vine la Chișinău

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe, Markéta Pekarová Adamová vine la Chișinău. Adamová urmează să viziteze țara noastră în perioada 17-19 octombrie, transmite Știri.md.

Agenda vizitei include întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu șeful statului, Maia Sandu, și cu prim-ministrul Natalia Gavrilița. Marți, 18 octombrie, la Parlament va fi organizată o conferință de presă, unde cei doi președinți de legislativ vor face declarații pentru reprezentanții mass-media.

La Chișinău, președintele Camerei Deputaților a Cehiei va susține o lecție publică pentru studenții Universității de Stat din Moldova cu genericul „Republica Moldova – perspectivele integrării europene și rolul generației tinere”. De asemenea, va vizita unul dintre proiectele finanțate de Cehia, precum și unul dintre centrele de plasament temporar pentru refugiații din Ucraina.

Din componența delegației cehe vor mai face parte parlamentarii Marek Ženíšek, președinte al Comisiei pentru afaceri externe, Pavel Klíma, președinte al Grupului interparlamentar de prietenie cu Republica Moldova, vicepreședinte al Comisiei pentru știință, educație, cultură, tineret și sport și Lucie Potůčková, vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene.  

Relaţiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Cehia au fost stabilite la 1 iunie 1992. În această perioadă, au fost încheiate 34 de tratate și acorduri bilaterale care reglementează diverse domenii de activitate: politic, comercial-economic, juridic, financiar, transport, cultură şi ştiinţă, securitate socială, sănătate şi ştiinţe medicale, apărare, etc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *