Internațional

Președintele chinez l-a primit pe fostul secretar de stat american Henry Kissinger

Preşedintele Chinei, Xi Jinping l-a primit joi, 20 iulie, pe fostul secretar de stat american Henry Kissinger, aflat în vizită la Beijing, a transmis fără alte detalii televiziunea de stat CCTV, preluată de Agerpres.

Kissinger, în vârstă de 100 de ani, a avut o contribuţie importantă la apropierea dintre China şi SUA, în deceniul 1970. În luna iulie 1971, când era consilier naţional pentru securitatea SUA, el s-a deplasat în secret la Beijing pentru a pregăti stabilirea de legături diplomatice cu Washingtonul şi pentru a deschide calea vizitei istorice a preşedintelui american Richard Nixon în China din 1972.

Vizita sa de acum are loc în contextul unor relaţii chino-americane încordate; disensiunile în relaţiile bilaterale continuă deşi la Beijing au ajuns recent înalţi oficiali americani – secretarul de stat Antony Blinken, şefa Trezoreriei, Janet Yellen, şi reprezentantul Washingtonului pentru probleme climatice, John Kerry.

De asemenea, ministrul apărării, Li Shangfu, şi diplomatul chinez cu rangul cel mai înalt, Wang Yi, s-au întâlnit de asemenea cu Kissinger marţi, respectiv miercuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *