Social

Președintele CUB: Controlul comun de la Albița este un eșec de proporții galactice

Președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu, afirmă că „proiectul eșuat al Controlului Comun/Coordonat pe teritoriul PTF Albița (la ieșirea din RM) continuă să trezească cele mai proaste reacții de nemulțumire printre cetățeni”.

Potrivit spuselor sale, vineri, recordul absolut a fost de 4.5 ore de stat in rând intr-o singura directie. Sâmbătă – 2,5 ore, transmite Știri.md.

„Este un eșec de proporții galactice! Câteva Concluzii:

1) scopul original al acestui proiect este profanat si nu vede asta numai un orb. Trecerea prin controlul de frontieră nu a devenit mai ușoară;

2) Sistemul ghiseului unic sau ”One stop shop” nu lucrează, iar PF Romană este contrariata;

3) Timpul de așteptare sau de procesare a actelor nu a fost redus, din contra;

4) Cozile interminabile pe sensul de ieșire din RM nu au fost lichidate; numărul cazurilor de depistare a contrabandei si alte iregularități a scăzut si pe partea MD dar si pe partea RO.

5) Proiectul a fost gândit și conceput într-o formula superficială, nefiind adaptat Punctelor de trecere si procesului tehnologic.

6) Proiectul consuma mai mulți bani in mod nejustificat si fără nici un sens, iar cetățenii care ar trebui sa se bucure de beneficiile lui suporta consecintele”, a menționat politicianul.

De asemenea, Munteanu consideră că este cazul unei elementare evaluări a impactului acestui proiect după cum se face in cazul oricărei politici publice normale.

„Dar cine ar recunoaște eșecul unei decizii atunci când actuala putere nu admite eroarea!? Asta se întâmpla atunci când de prioritățile Poliției de Frontieră se ocupă oameni depășiți, corupți de sistem, purtați sub faldurile puterii politice pentru merite îndoielnice sau chiar obscure”, a conchis el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *