Moldova

Preşedintele Dumei ruse recunoaşte Transnistria

…Anatolii Kaminski, cu ocazia împlinirii celor 21 de ani de formare a republicii separatiste. Grâzlov susţine că Republica Moldovenească Nistreană şi-a câştigat deja dreptul la existenţă, transmite agenţia Novii Region 2

În ajunul împlinirii celor 21 de existenţă a Transnistriei, preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse a confirmat în mod deschis angajamentul Moscovei de a susţine în continuare republica separatistă de pe malul stâng al Nistrului. El a fromulat în mod deschis ideea că regimul de la Tiraspol nerecunoscut de niciun stat din lume a trecut prin destule "încercări severe" ca să-şi câştige dreptul la existenţă.

Mesajul de felicitare este adresat în primul rând lui Anatolii Kaminski, preşedintele Sovietului Suprem de la Tiraspol şi, totodată, rivalul lui Igor Smirnov la aşa-numitele alegeri prezidenţiale din regiune ce vor avea loc în decembrie. 

Grâzlov a dat de înţeles că partidul "Obnovlenie" ("Înnoire") condus de Kaminski ar trebui să întreprindă acţiuni de modernizare a vieţii politice, economice şi sociale a Transnistriei. 

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *