Internațional

Președintele Egiptului spune că civilii palestinieni din Gaza ar trebui strămutați într-o zonă deșertică din Israel

Președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi a sugerat, miercuri, că civilii palestinieni strămutați în Gaza ar putea fi relocați într-o zonă deșertică din Israel, în timp ce conflictul actual continuă, scrie G4media.

El-Sisi a vorbit alături de cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, în cadrul unei conferințe de presă la Cairo.

„Aș sugera Israelului să relocheze civilii palestinieni în deșertul din Nakab, în Israel, până când își va încheia operațiunile cu Hamas și alte miliții islamiste”, a declarat președintele El-Sisi. Nakab se mai numește și deșertul Negev.

Președintele egiptean a subliniat că țara sa găzduiește în prezent 8,5 milioane de refugiați și nu poate găzdui mai mulți, exprimându-și totodată îngrijorarea cu privire la potențialele riscuri de securitate ale unui aflux semnificativ de palestinieni în Egipt.

„Dacă le permitem palestinienilor să treacă în număr mare, potențial ar putea avea loc operațiuni teroriste împotriva Israelului, iar Israelul poate riposta”, a adăugat El-Sisi.

Totodată, Sisi a condamnat uciderea civililor și a subliniat importanța cauzei palestiniene în rândul statelor arabe.

Afirmațiile sale vin după ce regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a avertizat marți că strămutarea palestinienilor în Iordania și Egipt reprezintă o „linie roșie” și a declarat că nu vor exista refugiați în Iordania și nici în Egipt.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ce articol mincinos ! Esti ziarist ce mizeria asta de articol ? Cum poti sa minti si sa rastalmacesti cu nerusinare ce a spus președintele egiptean Abdel Fattah El-Sisi ? Tu minti aici ca Sisi a spus ca palestinienii ar trebui stramutati in desert. Am ascultat si eu ce a spus Sisi. Nici pomeneala sa fi spus ce scrii tu in articol ! Sisi a spus asa: de ce sa stramute israelienii palestinienii din Gaza in Egipt, cand ar putea sa-i stramute tot in Israel, in desertul Nakab ? A si argumentat de ce asta: intrucat palestinienii nu ar dori sa se mute inapoi dupa stramutare, existand antecedentul cand palestinienii stramutati din Cisiordania in Iordania nu au dorit sa revina in Cisiordania. In locul patronului ziarului te-as da afara pt felul in care ai scris stirea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *