Sport

Președintele Federației de Judo din Moldova a fost reținut pentru șantaj și estorcare a patru milioane de lei

Potrivit Serviciului de presă al Inspectoratului General al Poliției (IGP), inculpații erau membri ai organizației condusă de autoritatea criminală Grigore Caramalac, alias „Bulgaru”.

„Victima este un cetățean al R. Moldova care activa în calitate de întreprinzător în orașul Moscova, Federația Rusă. În vara acestui an, persoana a început să fie șantajată de membrii grupării criminale pentru a reîntoarce o datorie inexistentă în valoare de 200 mii de dolari SUA. Întreprinzătorul a fost amenințat repetat cu faptul că nu va mai putea presta vreo activitate economică, cu răfuială fizică, făcîndu-se aluzie și la membrii familiei sale. De asemenea, în perioada aflării părții vătămate la Chișinău, membrii organizației criminale au recurs la agresări fizice asupra fiului acestuia”, se menționează într-un comunicat al IGP.

Oamenii legii au început investigația cazului după ce victima s-a adresat la poliție. În cadrul cercetărilor s-a stabilit că bănuiții supravegheau toată activitatea întreprinzătorului, fiind urmărite, analizate și controlate toate tranzacțiile economice desfășurate de acesta atît pe teritoriul țării, cît și în afara acesteia.

Persoanele reținute au vîrste cuprinse între 32 și 51 de ani și riscă închisoare de la 13 la 15 ani.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *