Internațional

Președintele Franței a condamnat asasinarea unui ostatic francez

"Franța trece printr-un moment de grea încercare după asasinarea unuia dintre compatrioții noștri, dar Franța nu va ceda niciodată șantajului", a declarat Hollande la tribuna ONU, asigurând că "lupta împotriva terorismului trebuie continuată și amplificată".

Exprimându-și "emoția deosebită", președintele francez a adus un omagiu lui Herve Gourdel, turistul de 55 de ani răpit duminică și executat în Algeria de un grup afiliat jihadiștilor Statului Islamic /SI/.

"Îl chema Hervé Gourdel, era un om plin de entuziasm, care iubea munții. El a fost capturat și decapitat. Asta face terorismul".

"Lupta pe care comunitatea internațională trebuie să o conducă împotriva terorismului nu cunoaște granițe, iar aceasta se poartă sub același drapel, cel al Națiunilor Unite", a adăugat el, asigurând că "Franța este pe deplin angajată în această luptă".

O organizație apropiată jihadiștilor Statului Islamic care a revendicat duminică răpirea unui francez în Algeria a difuzat miercuri o înregistrare video în care arată decapitarea ostaticului.

Gruparea Jund al-Khilafa a amenințat luni cu uciderea lui Hervé Gourdel, de profesie ghid montan de 55 de ani, dacă Franța nu renunță ‘în 24 de ore’ la loviturile aeriene în Irak, un ultimatum respins marți de președintele François Hollande.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *