Social

Președintele Franței, primul care și-a confirmat prezența la Summitul CPE, găzduit de R. Moldova

Președintele Franței, Emmanuel Macron a fost primul care și-a confirmat prezența la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), găzduit de Republica Moldova în data de 1 iunie 2023. Emmanuel Macron este și cel care a venit cu inițiativa de a crea Comunitatea Politică Europeană în luna mai a anului 2022, la scurt timp după invadarea Ucrainei de către Rusia, relatează MOLDPRES.

Până în prezent, 40 de oficiali europeni au confirmat că vor participa la evenimentul organizat în premieră în țara noastră.

Printre aceștia se numără președintele României, Klaus Iohannis, cancelarul german, Olaf Scholz, premierul spaniol, Pedro Sánchez, prim-ministrul Marii Britanii, Rishi Sunak, prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, șeful Cabinetului de miniștri al Olandei, Mark Rutte, cancelarul Austriei, Karl Nehammer, premierul Danemarcei, Mette Frederiksen, prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, premierul Estoniei, Kaja Kallas, șeful Cabinetului de miniștri din Polonia, Mateusz Morawiecki, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.  

Summitul CPE va avea loc la 1 iunie, în localitatea Bulboaca, raionul Anenii Noi. Evenimentul va reuni aproximativ 50 de șefi de state și de guverne din Europa și oficiali ai Uniunii Europene.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *