Internațional

Președintele Germaniei a sosit la Kiev într-o vizită surpriză

Marți, preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier a ajuns la Kiev, a anunţat purtătoarea sa de cuvânt. De asemenea, ea a confirmat astfel vizita surpriză a lui Steinmeier în Ucraina.

„Mă bucur de întâlnirea mea cu preşedintele Volodimir Zelenski la Kiev şi cu populaţia din nordul ţării, unde îmi voi face o idee despre viaţa lor în plin război”, adeclarat Steinmeier, potrivit unui text transmis de purtătoarea de cuvânt, relatează AFP, citată de Agerpres.

Înainte de întrevederea sa cu liderul de la Kiev, Steinmeier va merge în orăşelul Koriukivka (nordul Ucrainei, la frontiera cu Belarus), care fusese ocupat de armata lui Putin. Această localitate, care între timp a fost eliberată, trebuie să facă faţă frigului, în condiţiile în care infrastructurile sale sunt distruse.

Preşedintele german va furniza ajutor localităţii pentru infrastructurile sale energetice, potrivit surselor citate.

„Mesajul meu pentru ucraineni: puteţi conta pe Germania! Vom continua să susţinem Ucraina: militar, politic, financiar şi pe plan umanitar”, a dat asigurări Steinmeier.

Frank-Walter Steinmeier va prelua împreună cu preşedintele Ucrainei conducerea departamentului de sponsorizare a reţelei de înfrăţire a oraşelor germane şi ucrainene.

„Cu cât mai multe sponsorizări vor exista, cu atât mai uşor va fi să se treacă de iarnă şi să se construiască împreună un viitor european”, a mai adăugat Steinmeier.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *