Internațional

Președintele Indoneziei anunță că i-a transmis lui Putin un mesaj din partea lui Volodimir Zelesnki

Preşedintele Indoneziei, Joko Widodo, aflat la Moscova, a anunţat joi, 30 iunie, că i-a transmis omologului său rus Vladimir Putin un mesaj din partea lui Volodimir Zelenski, însă, fără a dezvălui conţinutul, relatează BBC.

Miercuri, Widodo s-a întâlnit cu președintele Ucrainei într-o vizită la Kiev, iar astăzi, 1 iulie, a fost în Rusia, pentru a se vedea și cu Putin.

„Am transmis un mesaj din partea preşedintelui Zelenski preşedintelui Putin”, a spus Widodo, după discuțiile de la Moscova.

Widodo nu a spus despre ce mesaj e vorba, dar a precizat că și-a „exprimat dorinţa de a ajuta la stabilirea unei comunicări între cei doi lideri”.

De asemenea, Widodo a spus că Indonezia va continua să coopereze cu Rusia. La rândul său, Putin a spus că Rusia va aproviziona Indonezia cu îngrăşăminte şi îşi va onora toate obligaţiile contractuale privind livrările de resurse energetice, produse alimentare şi fertilizatori în străinătate.

Dar, președintele rus a profitat de ocazie pentru a învinovăți Occidentul pentru orice potențială criză alimentară globală.

„Am subliniat în mod repetat că dezechilibrul piețelor alimentare este o consecință directă a multor ani de politici economice iresponsabile ale mai multor țări, a emisiilor necontrolate și a acumulării de datorii negarantate, iar situația s-a înrăutățit de la începutul pandemiei. Cu toate acestea, țările occidentale, nedorind să admită eroarea cursului lor economic, destabilizează și mai mult producția agricolă globală prin impunerea de restricții privind furnizarea de îngrășăminte rusești și belaruse”, a declarat Putin.

Indonezia, care deţine preşedinţia rotativă a G20, a adoptat o poziţie neutră faţă de războiul din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *