Externe

Președintele italian povestește pentru prima data despre asasinarea fratelui sau de către Mafie

Interviul a fost acordat de președintele italian pentru CNN.

Mattarella a declarat că el și fratele lui erau "foarte apropiați" și că asasinarea lui l-a determinat să intre în politică. "Nu intenționam să intru în politică, dar prin forța împrejurărilor am ajuns să devin implicat în politică", a explicat el. "El a fost asasinat de Mafie pentru că se opunea intereselor și influenței lor", a declarat președintele italian, adăugând prin intermediul unui interpret: "Este ceva despre care nu am vorbit niciodată", scrie Mediafax.

"Era în mașina lui. Și se ducea la slujbă cu soția și copiii. Un asasin s-a apropiat de mașină și l-a împușcat in pofida faptului ca soția fratelui meu încerca sa îi acopere capul cu mâinile, și ea a fost rănita", a povestit el.

"Am fost sunat imediat de unul dintre nepoții mei și am mers direct acolo. L-am dus la spital dar nu a putut fi salvat. Era deja mort", a continuat el. "Iar acest lucru este, evident, o amintire foarte dureroasă pentru mine", a spus președintele după o mică pauză și cu lacrimi în ochi.

Mattarella a povestit, de asemenea, ca i-a luat ceva vreme pentru a intra în politica dar în cele din urmă a petrecut mai mult de două decenii în Parlament și a fost ministru al Aparării și al Educației. "În toți acești ani am încercat mereu să subliniez și să promovez necesitatea de a combate Mafia. Pentru ca este un cancer opresiv care înăbușa libertatea fiecăruia și reduce posibilitatea ca domeniile în care este prezentă să prospere și să se dezvolte", a adăugat el.

"Evident că există mereu pericole. Dar dacă ai respect pentru demnitatea și rolul cuiva, este ceva ce trebuie să faci oricum", a continuat președintele italian. "Acum beneficiez de o protecție foarte bună, bineînțeles. Dar în anii precedenți nu era cazul. Am întâlnit multe persoane care, deși știau că se expun unui pericol mare, au acționat cu mare curaj împotriva Mafiei", a conchis Mattarella.

Sursa: wall-street.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *