Social

Președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda va efectua o vizită în Republica Moldova

Președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda, va vizita Republica Moldova și România în perioada 6-7 mai.

În Republica Moldova, șeful Lituaniei se va întâlni cu șefa statului Maia Sandu, și de asemenea va vizita Centrul de plasare a refugiaților militari ucraineni la Chișinău.

Președinții Lituaniei și Republicii Moldova vor discuta despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei, situația de securitate din stînga Nistrului, fluxul de refugiați din Ucraina și asistența acordată Republicii Moldova, potrivit Noi.md.

Amintim că, aflat într-o vizită la Chișinău, președintele Consiliului Europei, Charles Michel, a reconfirmat sprijinul Uniunii Europene la realizarea reformelor atît de necesare care sunt realizate de actualul guvern al Republicii Moldova.

De asemenea, șeful Consiliului Europei a anunțat că, în contextul evenimentelor de securitate din regiune, instituțiile europene vor oferi echipament suplimentar non-letal Armatei țării noastre. La rândul său, Maia Sandu a mulțumit partenerilor externi europeni pentru ajutorul acordat Republicii Moldova, în valoare de 13 milioane de euro, pentru gestionarea crizei refugiaților.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *