Politică

Președintele Nicolae Timofti l-a primit pe ambasadorul Cehiei, într-o vizită de sfârșit de mandat

Șeful statului i-a mulţumit lui Kvapil pentru relațiile bune de prietenie moldo-cehe și pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova de către Republica Cehă. „De rând cu restul statelor membre, ați deschis porțile cetățenilor Republicii Moldova spre UE. Îmi exprim speranța că vom intra în normalitate și vom continua integrarea europeană, singura cale de dezvoltare durabilă a țării noastre”, a spus președintele Timofti.

Ambasadorul Kvapil a declarat că Republica Cehă continuă să susțină eforturile de integrarea europeană ale Republicii Moldova, dar și dezvoltarea durabilă a țării noastre. „Republica Moldova este în topul statelor prioritare la capitolul asistenţei pentru dezvoltare. Anual, Republica Cehă oferă sprijin financiar, în valoare de trei milioane de euro, Republicii Moldova pentru implementarea proiectelor în diferite domenii”, a menționat ambasadorul Kvapil.

Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, despre necesitatea dinamizării schimburilor comerciale bilaterale, Cehia situându-se, în prezent, pe locul 16 la capitolul parteneri comerciali ai Republicii Moldova.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *