Moldova

Președintele Parlamentului Adrian Candu a plecat la Riga

Andrian Candu va participa la lucrările Conferinței anuale a experților regionali și internaționali în politică externă, în cadrul căreia vor fi discutate și progresele, dar și provocările înregistrate de Republica Moldova în integrarea europeană.

De asemenea, în cadrul vizitei, speakerul va avea o întrevedere cu președintele Parlamentului Letoniei, Ināra Murniece, la care vor participa președinții Comisiei afaceri externe și ai Comisiei afaceri europene, Ojārs Ēriks Kalniņš și Lolita Čigāne.

Președintele Parlamentului va mai purta discuții cu adjunctul asistentului Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii, Bridget Brink.

Principalele subiecte abordate în cadrul reuniunilor organizate cu prilejul Conferinței anuale de la Riga vizează chestiuni legate de asigurarea securității și stabilității internaționale, precum și creșterea importanței geoeconomiei pentru prosperarea economică a statelor.

Conferința anuală de la Riga reprezintă un forum de referință în politica externă și de securitate din Europa de Nord, după ce, în anul 2006, Letonia a găzduit Summitul NATO. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *