Politică

Președintele Parlamentului efectuează o vizită oficială în Regatul Suediei. Cu cine se va întâlni

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Regatul Suediei, în perioada 6-9 februarie, curent, la invitația omologului său suedez.

La Stockholm, șeful legislativului se va întâlni cu președintele Riksdagului, Andreas Norlén, și cu reprezentanții mai multor comisii parlamentare. Președintele Parlamentului va avea întrevederi la Guvern cu prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, cu ministrul pentru Afaceri Europene, Jessika Roswall, și cu ministrul Apărării, Pål Jonson, scrie Jurnal.md.

Despre mediul de afaceri din țara noastră și posibilitățile de dinamizare a schimburilor comerciale moldo-suedeze se va discuta la întrevederile cu reprezentanții ministerului de profil, ai Camerei de Comerț și Industrie, ai Agenției Suedeze pentru Asistență, cu președintele Consiliului Municipal din Stockholm, Olle Burell, și cu membrii reprezentativi ai comunității locale de business.

Astfel, potrivit agendei, președintele Parlamentului urmează să aibă o întâlnire cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Regatul Suediei și să viziteze orașul Uppsala.

Din componența delegației parlamentare care îl va însoți pe șeful legislativului la Stockholm fac parte președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp, președinta Comisiei de control al finanțelor publice, Tatiana Cunețchi, și președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *