Politică

Președintele Parlamentului Igor Grosu face apel la populație să facă presiune pe procurorii și judecători: Partidul politic Șor trebuie scos în afara legii

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a făcut un apel către populație să facă presiune publică asupra procuraturii și a magistraților Curții Constituționale pentru a pune capăt dosarului finanțării ilegale și pentru a scoate în afara legii Partidul politic Șor.

În ultimele zile, membrii și simpatizanții partidului au organizat proteste pentru a cere achitarea facturilor pentru lunile de iarnă, blocând circulația pe străzile din Chișinău și de pe traseele naționale. Grosu a calificat aceste proteste drept acțiuni de destabilizare a situației din țară, orchestrate de serviciile secrete ruse și de politicieni cu probleme legale.

El a avertizat că toți cei care perturbează circulația vor fi sancționați conform legii. Grosu a susținut că există două instituții care pot pune capăt acestor fărădelegi: procuratura și Curtea Constituțională. El a afirmat că experții Comisiei de la Veneția au lăsat la discreția Curții Constituționale posibilitatea scoaterii în afara legii a Partidului politic Șor și a așteptat decizia magistraților Curții.

El a îndemnat populația să facă presiune publică pozitivă asupra acestor instituții pentru a se obține o finalitate în acest caz. În această dimineață, Mișcarea Pentru Popor, cu Partidul Șor ca participant activ, organizează o nouă acțiune de protest în fața Parlamentului.

Participanții cer modificarea legislației astfel încât statul să achite integral facturile cetățenilor pentru lunile de iarnă. Grosu a avertizat că perturbarea circulației în timpul protestelor va duce la sancțiuni conform legii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *