Social

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, într-o vizită oficială la Bruxelles. Cu cine se va întâlni

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială la Bruxelles, în perioada 3-5 iulie curent, fiind însoțit de o delegație parlamentară.

Igor Grosu se va întâlni cu președinta Parlamentului European (PE), Roberta Metsola, cu care va susține și o conferință de presă. La PE, Igor Grosu va avea o intervenție în cadrul audierilor organizate pe platforma Comitetului Parlamentar de Asociere R. Moldova – UE și va discuta cu Siegfried Mureșan, copreședintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE – R. Moldova, scrie Ziarul Național.

De asemenea, spicherul Grosu are planificate întrevederi cu Comisarul european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi, cu Comisarul european pentru coeziune și reforme, Elisa Ferreira, cu mai mulți europarlamentari.

Agenda vizitei include și întrevederi cu conducerea Parlamentului Regatului Belgiei – cu președinta Camerei Reprezentanților, Eliane Tillieux, și cu președinta Senatului, Stephanie D’Hose.

Potrivit Parlamentului, întrevederea lui Igor Grosu cu secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, va fi urmată de declarații de presă.

Președintele Parlamentului, de asemenea, se va întâlni cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Regatul Belgiei. Discuțiile vor avea loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova de la Bruxelles pe data de 4 iulie.

Tot în perioada 3 – 5 iulie, un grup de deputați ai Parlamentului Republicii Moldova vor efectua o vizită de studiu la Parlamentul European privind procesul de aderare la UE. Vizita are loc în cadrul Memorandumului de înțelegere între Parlamentul European și Parlamentul Republicii Moldova, semnat în noiembrie 2021. Programul respectiv include instruiri, inclusiv online, vizite de studiu, stagieri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *