Actualitate

Președintele Parlamentului va participa la Summitul speakerilor statelor membre ale OCEMN. Care vor fi subiectele discutate

Summitul președinților parlamentelor statelor membre OCEMN reprezintă cel mai înalt for organizat cu ocazia aniversării a 25-a a APCEMN.

În cadrul summitului, Andrian Candu va avea un discurs despre rolul parlamentelor în consolidarea cooperării economice între statele din regiunea Mării Negre. Summitul se va încheia cu semnarea unei declarații comune a speakerilor statelor membre ale Organizației Cooperării Economice la Marea Neagră cu ocazia aniversării a 25-a a APCEMN.

La Istanbul, Andrian Candu va avea întrevederi cu mai mulți oficiali prezenți la eveniment, inclusiv cu președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, İsmail Kahraman, președintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu și președintele Parlamentului Georgiei, Irakli Kobakhidze.

În acest an, APCEMN marchează 25 de ani de la fondare. APCEMN a fost creată în 1993, la Istanbul, de reprezentanții parlamentelor din 9 ţări – Albania, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, Republica Moldova, România, Federația Rusă, Turcia şi Ucraina. APCEMN reprezintă o platformă importantă pentru consolidarea cooperării regionale şi valorificarea potențialului economic între statele membre.

Sursa: moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *