Politică

Președintele Republicii Lituania în vizită la Chișinău: Sunteţi o naţiune europeană. Sunteţi amplasaţi în Europa

Potrivit decretului semnat de şeful statului nostru, distincţia a fost oferită în „în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la dezvoltarea relaţiilor moldo-lituaniene şi pentru susţinerea constantă a eforturilor de integrare europeană ale Republicii Moldova”.

„Am fost primii care am recunoscut independent Lituaniei, iar Lituania a fost a doua ţară, după România, care a recunoscut independenţa Republicii Moldova. De asemenea, Lituania a fost printre primele ţări care a ratificat Acordul de Asociere între RM şi UE”, a declarat Nicolae Timofti.

La rândul său, președintele Republicii Lituania, Dalia Grybauskaitė, a spus că Lituania este gata să ajute Republica Moldova în calea spre UE.

„Sunteţi o naţiune europeană. Sunteţi amplasaţi în Europa. Suntem gata să vă ajutăm, şi noi o vom face. Viitorul este în mâinile voastre. Noi vedem viitorul Republicii Moldova în Uniunea Europeană”, conchis oficialul lituanian.

Președintele Republicii Lituania, Dalia Grybauskaitė, întreprinde astăzi o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația președintelui Nicolae Timofti.

sursa. curentul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *