CSI / Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a făcut responsabil pe Vladimir Lenin pentru prăbuşirea Uniunii Sovietice

„Acolo au fost o mulţime de idei: autonomie şi aşa mai departe. Au plasat o bombă atomică sub fundaţia clădirii care se numeşte Rusia, apoi ea a explodat… Şi nu aveam noi nevoie de revoluţie mondială”, a spus Putin la o reuniune a Consiliului prezidenţial pentru ştiinţă şi educaţie.

Preşedintele a vorbit despre Lenin, în replică la discursul şefului Institutului Kurchatov Mihail Kovalciuk, care a citat un poem din Boris Pasternak dedicat lui Lenin şi care conţine următoarea strofă: „El conducea curentul de gândire, şi de aceea conducea şi ţară”. Kovalciuk a propus să găsească în ştiinţă „astfel de organizaţii care să conducă curentul de gândire într-o anumită direcţie”.

„Să conducem curentul de gândire este corect, doar că este necesar că acest curent să ducă la rezultatul corect, nu că la Vladimir Ilici (Lenin). Iar la sfârşit, această idee a dus la prăbuşirea Uniunii Sovietice”, a spus Putin.

Amintim că, în 2005, Vladimir Putin a declarat în mesajul sau către Adunarea Federală că prăbuşirea Uniunii Sovietice a fost „cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut”. 

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *