CSI / Rusia

Președintele sirian își exprimă susținerea pentru invazia Rusiei în Ucraina, în timpul unei vizite la Kremlin

Președintele Siriei, Bashar al-Assad și-a exprimat sprijinul pentru Rusia în războiul din Ucraina în timpul discuțiilor cu omologul său rus, Vladimir Putin, miercuri, 15 martie, la Kremlin, relatează Sky News.

În timpul unei întâlniri televizate, Assad a declarat că Rusia luptă împotriva neo-naziștilor și a „vechilor naziști”, pe care Occidentul i-a luat în primire și pe care acum îi susține.

Atât Kievul, cât și Occidentul spun că acuzațiile rusești potrivit cărora Ucraina a devenit un focar de nazism și „rusofobie” sunt un pretext nefondat pentru un război de agresiune neprovocat în Ucraina.

Era de așteptat ca discuțiile dintre cei doi „dictatori” să se concentreze pe reconstrucția Siriei după o revoltă de 12 ani transformată în război civil și pe refacerea legăturilor țării cu Turcia.

Astfel, întâlnirea de miercuri are loc la aniversarea războiului civil care a ucis aproape 500.000 de persoane și a strămutat jumătate din populația țării de dinainte de război.

Cu sprijinul armatei ruse, Assad a reușit să schimbe cursul războiului civil, care a început ca o mișcare pro-democratică.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Bashar a avut voie sa stea pe scaun? Probabil doar pentru tv, pe urma iar cu fruntea in colb, in fata Inaltimii Sale de 1,50 m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *