Actualitate

Președintele Timofti s-a întâlnit azi cu Valeri KUZMIN, ambasadorul Rusiei în R. Moldova

Sursa citată precizează că oficialul rus l-a informat pe Nicolae Timofti despre ,,oportunităţile de comunicare directă în perioada următoare cu oficiali ruşi de rang înalt”. Totodată, ambasadorul Federaţiei Ruse la Chişinău, Valeri Kuzmin, l-a informat pe Preşedintele Republicii Moldova despre oportunitatea de a participa, pe data de 15 mai, la reuniunea informală a preşedinţilor statelor CSI.

La rândul său, șeful de stat a declarat că “Republica Moldova va dezvolta în continuare colaborarea cu Federaţia Rusă, bazându-se pe relaţiile istorice ale ambelor popoare şi beneficii reciproce. Întotdeauna voi comunica cu Federaţia Rusă în limbajul prieteniei, pe prim plan fiind puse interesele poporului Republicii Moldova”.

Nicolae Timofti a subliniat necesitatea intensificarea raporturilor comerciale între ambele state. Părţile au menţionat evoluţiile pozitive în procesul de negocieri pe marginea soluţionării diferendului transnistrean.

În cadrul întrevederii cu oficialul rus, preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a transmis un mesaj de condoleanţe şi compasiune poporului rus şi rudelor celor decedaţi în accidentul aviatic, care a avut loc în dimineaţa zilei de astăzi în preajma oraşului rus Tiumeni.
 
Sursa: Arena.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *