Politică

Președintele Timofti s-a întâlnit la Praga cu Stefan Fule

Timofti și Fule au convenit că stabilitatea politică actuală din Republica Moldova este esențială pentru dezvoltarea în continuare a proceselor de reforme agreate cu partenerii europeni și pentru realizarea unor schimbări concrete, benefice pentru viața cetățenilor.

Șeful statului a subliniat voința autorităților de la Chișinău de a continua implementarea reformelor, menționând că semnarea în viitorul apropiat a Acordului de Asociere, inclusiv Zona de Liber Schimb, între Republica Moldova și Uniunea Europeană, va da un nou impuls tendințelor de fortificare a instituțiilor democratice și a economiei țării.

Timofti i-a mulțumit lui Stefan Fule pentru decizia Uniunii Europene și a țărilor membre de a liberaliza regimul de vize pentru cetățenii moldoveni, începând cu data de 28 aprilie a.c. Președintele țării a spus ca acest succes remarcabil realizat în dialogul RM-UE îi responsabilizează și, deopotrivă, îi motivează pe cetățeni să creadă și mai mult în viitorul european al țării și în posibilitățile de modernizare a societății după standardele occidentale.

Comisarul European pentru Extindere și Politica de Vecinătate, Stefan Fule, a spus, la rândul său, că eforturile Republicii Moldova de a implementa valorile europene fac din țara noastră un partener important pentru UE și un stat fruntaș în cadrul Parteneriatului Estic. Stefan Fule l-a felicitat pe președintele Timofti în legătură cu obținerea, într-un timp record, a regimului liberalizat de vize de către Republica Moldova, menționând că acest succes probează maturitatea țării și abilitatea ei de a repurta victorii pe plan internațional.

Oficialul european a reiterat susținerea Uniunii Europene a suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova și a remarcat că de avantajele integrării europene vor beneficia atât cetățenii, cât și societățile comerciale din țară, inclusiv din regiunea transnistreană.

Menționăm că, întâlnirea dintre Nicolae Timofti și Stefan Fule a avut loc în capitala Republicii Cehe, Praga, unde se desfășoară, timp de 2 zile, Summit-ul aniversar al Parteneriatului Estic, o inițiativă lansata acum 5 ani la Praga de către Suedia și Polonia, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

sursa: interlic.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *