Internațional

Președintele Turciei a ajuns în Ucraina pentru o întâlnire trilaterală cu liderul de la Kiev și secretarul general al ONU

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a ajuns în Ucraina și s-a întâlnit cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, la Palatul Potochki din Lviv, relatează CNN Turk.

Erdogan a sosit la Lviv, în vestul Ucrainei, pentru o vizită de lucru de o zi, la invitația liderului ucrainean.

După întâlnirea bilaterală, este de așteptat ca la reuniunea trilaterală care va avea loc cu participarea secretarului general al ONU, Antonio Guterris, să se discute despre acordul privind exportul de cereale ucrainene, despre măsurile care pot fi luate pentru a pune capăt războiului dintre Ucraina și Rusia prin mijloace diplomatice și despre situația de la centrala nucleară Zaporojie, aflată sub controlul Rusiei, transmite G4media.

Prima oprire a lui Erdogan în drumul spre Lviv a fost în Polonia. S-a raportat că Erdogan, care a aterizat pe aeroportul Rzeszow din Polonia, a traversat spre orașul Lviv pe cale rutieră.

Președintele turc a vizitat țara vecină pentru prima dată de la începutul războiului dintre Rusia și Ucraina, la 24 februarie, va evalua toate aspectele relațiilor Turcia-Ucraina la nivel de parteneriat strategic în timpul întâlnirii sale cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, la Palatul istoric Potocki.

Președintele Turciei a avut o întâlnire față în față cu Volodimir Zelenski pe 3 februarie, ultima dată la Kiev, în timp ce convorbiri telefonice au avut loc de mai multe ori între cei doi lideri de la începutul războiului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *