Externe

Președintele Turciei acuză Israelul că bombardează localități civile din Fâșia Gaza și blochează ajutorul umanitar: ”Nu poate fi decât un reflex al unei organizaţii şi nu al unui stat”

Israelul nu se comportă ”ca un stat” în Fâşia Gaza, unde armata israeliană a lansat noi raiduri miercuri, 11 octombrie, drept ripostă la atacul sângeros al Hamas, a declarat miercuri preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

”Israelul nu trebuie să uite că, dacă se comportă ca o organizaţie, mai degrabă decât ca un stat, va sfârşi prin a fi tratat ca atare”, a declarat şeful statului turc, denunţând ”metodele ruşinoase” ale armatei israeliene.

”Bombardarea localităţilor civile, uciderea civililor, blocarea ajutorului umanitar şi încercarea de a prezenta acest lucru ca pe nişte reuşite nu poate fi decât un reflex al unei organizaţii şi nu al unui stat”, a insistat preşedintele turc, care utilizează în mod curent termenul ”organizaţie” pentru a desemna Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), clasificată drept teroristă de Ankara şi de aliaţii săi occidentali.

”Credem că războiul trebuie să aibă o etică şi că cele două părţi trebuie să o respecte. Din nefericire, acest principiu este grav încălcat în Israel şi în Gaza”, a mai adăugat el, denunţând ”uciderea civililor pe teritoriul israelian”, precum şi ”masacrul orb al nevinovaţilor din Gaza supuşi unor bombardamente constante”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Bre nea Erdogane,
    Daca un atentat de asemenea calibru s-ar fi petrecut la Istambul sau Ankara ,tu cum ai fi procedat ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *