ActualitateInternațional

Președintele Turciei spune „NU” aderării Suediei și Finlandei la NATO. „Nu putem accepta existența unor organizații teroriste”

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat din nou joi că Turcia se opune aderării Suediei și Finlandei la NATO. „Nu putem accepta existența unor organizații teroriste” într-o „organizație de securitate”, a declarat Erdogan, transmite presa turcă.

Declarațiile lui Erdogan vin după ce ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu s-a întâlnit miercuri la New York cu omologul american Anthony Blinken, pentru a discuta despre aderarea la NATO a celor două state nordice. „Pot spune că am avut o întâlnire extrem de pozitivă”, a declarat reporterilor şeful diplomaţiei turce, în timp ce Casa Alba a anunțat că Statele Unite sunt „încrezătoare că Suedia şi Finlanda vor avea un proces eficient de aderare (la NATO) şi că preocupările Turciei pot fi abordate”.

Joi, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a susținunt o alocuțiune în fața unui grup de tineri din Ankara, de Ziua Tineretului și Sportului, în care a declarat că „NATO este o organizație de securitate și nu putem accepta existența unor organizații teroriste într-o astfel de organizație”.

„În special Suedia este un adevărat focar al terorii, casa terorii”, a spus el, adăugând că Stockholm a impus, de asemenea, un embargo asupra armelor Turciei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *