Ucraina

Președintele Ucrainei a ajuns la Londra într-o vizită surpriză. Cu cine se va întâlni?

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a ajuns, astăzi, la Londra, în a doua sa vizită oficială într-o țară străină de când a început invazia rusească în Ucraina. Liderul ucrainean urmează să se întâlnească cu prim-ministrul Rishi Sunak dar și cu regele Charles al III-lea și va susține un discurs în fața Parlamentului britanic.

Vizita surpriză a liderului de la Kiev la Londra vine la o lună după vizita sa de la Washington, acolo unde a ținut un discurs în fața Congresului SUA și a avut o discuție față în față cu președintele SUA, Joe Biden.

De asemenea, Volodimir Zelenski se va întâlni cu regele Charles la Palatul Buckingham, miercuri după-amiază, prima întâlnire între suveranul britanic și președintele ucrainean.

Pe lângă discuțiile pe care urmează să le poarte cu Rishi Sunak și cu regele, Volodimir Zelenski urmează să susțină un discurs în fața Parlamentului de la Londra.

Avionul de transport C-17 al RAF a ajuns, miercuri, pe aeroportul Stansted în nordul Londrei. Este prima vizită a președintelui ucrainean la Londra de când a început invazia rusească și a doua vizită externă în total pe care liderul de la Kiev o face într-o țară străină din 24 februarie 2022 și până astăzi.

Tot miercuri, guvernul britanic urmează să anunțe noi sancțiuni împotriva Rusiei, ca răspuns la „bombardamentul continuu al Ucrainei”. Sancțiunile vor include și persoane care l-au ajutat pe Putin să-ș construiască averea și companiile care profită de pe urma mașinăriei de război a Kremlinului.

De asemenea, premierul britanic a anunțat și că țara sa își va extinde programul de antrenament pentru piloți și a promis o investiție pe termen lung în armata ucraineană.

„Vizita președintelui Zelenski este o nouă dovadă a curajului țării sale, a determinării de a lupta și o dovadă a prieteniei indestructibile dintre țările noastre. Încă din 2014, Regatul Unit a furnizat ajutor vital forțelor ucrainene, permițându-le să-și apere țara, să-și apere suveranitatea și să lupte pentru teritoriul lor. Sunt mândru să anunț, astăzi, că vom extinde programele de antrenament de la soldați la trupe speciale și piloți de avioane de luptă, pentru a ne asigura că Ucraina are o armată capabilă să-și apere interesele și în viitor”, a spus Rishi Sunak.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *