Ucraina

Președintele Ucrainei  a demis un comandant militar de top fără a-şi motiva decizia

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a demis duminică, 26 februarie, un înalt comandant militar care a contribuit la conducerea luptei împotriva trupelor ruse în estul ţării, fără însă a-şi motiva decizia, informează Reuters.

Printr-un decret scurt, liderul de la Kiev a anunţat demiterea lui Eduard Moskaliov din funcţia de comandant al forţelor comune ale Ucrainei, care sunt angajate în lupte în regiunea Donbas.

Preşedintele ucrainean l-a menţionat pe Moskaliov în intervenţia sa zilnică de vineri, când a enumerat comandanţii militari cu care a discutat. Moskaliov ocupa acest post din martie 2022, la scurt timp după ce Rusia a invadat Ucraina.

Forţele lui Putin depun eforturi concertate pentru a cuceri cele două regiuni estice care alcătuiesc Donbasul, iar Volodimir Zelenski a descris drept dificilă şi dureroasă în ultimele săptămâni situaţia militară din estul ţării.

Unităţile de luptă pro-Moscova îşi concentrează eforturile asupra oraşului Bahmut, declanşând atacuri repetate, în pofida faptului că au suferit ceea ce oficialii ucraineni şi occidentali spun că sunt pierderi grele.

Într-o postare pe Facebook, personalul general al forţelor armate ucrainene a informat că trupele ruse au efectuat duminică mai multe atacuri fără succes în zona Bahmut.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *