Externe

Președintele Ucrainei anunță că în orașul Izium au mai fost descoperite două gropi comune

Duminică seara, 25 septembrie, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat că în oraşul Izium, eliberat recent de sub ocupaţia rușilor, au fost găsite încă două gropi comune, unde se află rămăşiţele a sute de oameni, informează Reuters și Agerpres.

În cadrul unui interviu difuzat de CBS, liderul de la Kiev a cerut intensificarea presiunii asupra Rusiei, prin sancţiuni, după ce contraofensiva ucraineană din nord-est a respins luna aceasta ocupanții ruși de pe o parte din teritoriile ocupate. „Aceste sancţiuni vor avea un impact politic, precum şi un impact financiar”, a menționat el.

Autorităţile de la Moscova nu au comentat imediat afirmaţia președintelui Zelenski, însă, ca de obicei neagă comiterea atrocităţilor de care sunt acuzate după invadarea Ucrainei.

Vă amintim că luna aceasta, prima groapă comună a fost găsită la Izium într-o zonă împădurită de lângă un cimitir. Autorităţile ucrainene care anchetează cauzele deceselor celor îngropaţi acolo au exhumat deja 436 de cadavre, dintre care majoritatea prezentau urme de violenţă. Conform datelor preliminare, 30 din cei ucişi fuseseră torturaţi.

Într-o altă groapă comună au fost găsite rămăşiţele pământeşti a 17 soldaţi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *