Politică

Preşedintele Ucrainei, de acord să deschidă un coridor verde pentru retragerea armatei ruse, declaraţie

Potrivit lui Şalaru, preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, este de acord să deschidă un coridor verde pentru retragerea armatei ruse.

Anterior, Anatol Șalaru a vorbit despre mai multe posibilități de retragere a armamentului din stânga Nistrului, iar una dintre ele prevede tranzitarea teritoriului ucrainean.

Ministrul Apărării a mai subliniat că Grupul Operativ al Trupelor Ruse are un contingent de 1200 de militari, care desfăşoară frecvent aplicaţii militare în stânga Nistrului, în pofida avertismentelor Chișinăului.

„Am avut o discuție acum o lună cu ministrul Apărării din Ucraina și i-am propus să se gândească asupra creării unui coridor, pentru ca trupele și armamentul rusesc de la Tiraspol să fie retrase. Atunci ministrul Apărării mi-a zis că va trebui să discute cu Piotr Poroșenko acest lucru. Președintele a spus că este de acord să discutăm această problemă și s-o rezolvăm în cazul în care ei decid să se retragă. Eu cred că este foarte important dacă noi finalizăm această discuție”, a declarat Anatol Şalaru.

În acelaşi timp, secretarul general adjunct al NATO și-a exprimat îngrijorarea față de faptul că Rusia organizează exerciții militare neanunțate în regiune.

Sursa: trm

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *