CSI / RusiaExterneRăzboi

Președintele Ucrainei, după atacul cu rachete asupra blocurilor de locuit din orașul Zaporojie: „ E o cruzime absolută. Există deja 12 morți, 49 de răniți la spital, dintre care 6 copii”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a promis că toți cei care au ordonat și au efectuat loviturile „nemiloase” din orașul Zaporojie (sud-estul Ucrainei) vor plăt pentru asta, relatează Hotnews.

„Din nou în Zaporojie. Din nou lovituri nemiloase asupra civililor. În clădiri rezidențiale, chiar în mijlocul nopții. Există deja 12 morți. 49 de răniți la spital, dintre care 6 copii”, a scris pe liderul de la Kiev pe pagina sa de Facebook.

„Ce au făcut e o cruzime absolută. Răutatea absolută”, a continuat el.

„(Sunt) inumani și teroriști. De la cel care a dat acest ordin și până la toți cei care au urmat acest ordin. Ei vor fi trași la răspundere. Trebuie. În fața legii și a poporului”, a mai spus președintele ucrainean.

Autoritățile locale ucrainene au spus că în noaptea de sâmbătă spre duminică, ocupanții ruși au tras 12 rachete în blocurile de locuințe din orașul Zaporojie, lovind blocuri de locuințe, posibil o răzbunare după explozia de la podul Kerci.

Orașul, aflat la aproximativ 52 km de centrala nucleară ocupată de Rusia a fost bombardat în mod repetat în ultimele săptămâni. Joi, 18 persoane au fost omorâte într-un atac.

Un bombardament din cursul nopții de sâmbătă a întrerupt alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare, potrivit sursei citate.

Părți din regiunea Zaporojie, inclusiv centrala nucleară, se află sub controlul rusesc încă din primele zile ale războiului declanșat la 24 februerie de Rusia, dar orașul Zaporojie, capitala regiunii, rămâne sub controlul Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *