Externe

Președintele Ucrainei, după retragerea rușilor din Herson: „Trebuie să fim extrem de prudenți. Inamicul nu face gest de bunăvoință”

Miercuri seara, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că ţara sa reacţionează cu o ”prudenţă extremă” la anunţul privind retragerea rușilor din oraşul Herson, sudul ţării, relatează AFP și Agerpres.

”Inamicul nu ne face cadou, nu face ”gest de bunăvoinţă”, trebuie să câştigăm totul” a declarat președintele Zelenski în mesajul său zilnic către ucraineni pe pagina sa de Facebook.

”Trebuie deci să fim extrem de prudenţi, fără emoţii, fără să ne asumăm riscuri inutile, pentru a ne elibera tot teritoriul cu cele mai mici pierderi posibile”, a mai subiliniat liderul de la Kiev.

Miercuri, mnistrul rus al apărării Serghei Şoigu a ordonat trupelor ruse care ocupă provincia ucraineană Herson să se retragă de pe malul de vest al fluviului Nipru, ca urmare a atacurilor ucrainene din apropierea capitalei omonime a acestei provincii, notează Reuters.

Capitala provinciei Herson a fost singurul mare oraş ucrainean pe care ocupanții ruși au reuşit să-l ocupe după lansarea invaziei asupra Ucrainei la 24 februarie.

Forțele armate ucrainene a lansat în luna septembrie o contraofensivă în Herson prin care încearcă mai întâi să taie comunicaţiile trupelor ruse care au trecut Niprul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *