ROMÂNIAUcraina

Președintele Ucrainei este așteptat mâine în România: Se va întâlni cu Klaus Iohannis, Marcel Ciolacu și va ține un discurs în Parlament

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, vine marţi, 10 octombrie, în vizită oficială în România, liderul ucrainean urmând să aibă întâlniri cu preşedintele Klaus Iohannis, cu premierul Marcel Ciolacu şi la Parlament, cu preşedinţii celor două Camere şi unde este posibil să susţină şi un discurs în plenul reunit, potrivit unor surse parlamentare, transmite Digi24.ro.

Menționăm că este prima vizită oficială a liderului de la Kiev în România.

Președintele Zelenski va fi primit de președintele român Klaus Iohannis, va merge la Guvern, unde va fi primit de premierul Marcel Ciolacu, și ar urma să susțină un discurs și în plenul comun al Parlamentului.

Astfel, potrivit unor surse citate de News.ro, președintele Ucrainei ar putea să depună o coroană și la Monumentul Eroilor din Parcul Carol.

Menționăm că vizita președintelui Ucrainei în România nu a fost anunțată încă oficial.

Președintele României, Klaus Iohannis, a discutat ultima oară cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Summitul Comunității Politice Europene (CPE), de la Granada, nordul Spaniei.

Vizita a fost anunțată, în avans, chiar de premierul ucrainean Denîs Șmîhal, atunci când a venit în studio și a acordat un interviu, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Zelenski ar fi bine daca ar spune in Parlament ce are de gand cu romanii din Cernauti si din Bugeac. Dreptul de a folosi limba romana in institutii. Restul, ii ajutam cum putem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *