Ucraina

Președintele Ucrainei s-a întâlnit cu prim-ministra Danemarcei în regiunea Nikolaev

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a călătorit în regiunea Nikolaev din sudul Ucrainei pentru a se întâlni cu premierul danez Mette Frederiksen, relatează Sky News.

O înregistrare video postată online de biroul liderului de la Kiev îl arată pe acesta salutând-o pe Frederiksen cu o strângere de mână pe o stradă înzăpezită, înainte de a intra într-un spital pentru a se întâlni cu soldații răniți pe front.

„Este important ca războinicii noștri să poată fi supuși unei reabilitări nu doar fizice, ci și psihologice”, a scris Volodimir Zelenski pe contul său de Telegram.

„Sunt recunoscător tuturor lucrătorilor medicali care se preocupă de sănătatea apărătorilor noștri. Le doresc o recuperare rapidă!”

Menționăm că la începutul acestei luni, Ministerul Apărării din Danemarca a anunțat că țara va dona Ucrainei 19 sisteme de artilerie obuzier Caesar de fabricație franceză.

În postare, președintele ucrainean precizat că s-a întâlnit, de asemenea, cu oficiali regionali pentru a discuta despre impactul rachetelor rusești și al atacurilor cu drone.

„Am … trecut în revistă starea infrastructurii energetice a regiunii, mijloacele de protecție a acesteia și ritmul de recuperare”, a spus el.

„Am discutat despre situația operațională din sudul Ucrainei, despre consecințele atacurilor cu rachete și drone ale Rusiei”, a adăugat președintele Zelenski.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Dragi redactori corectoori de la Timpul ,
    Corect in Limba Romana se scrie : Presedintele Ukrainei s-a intalnit cu Primul Ministru al Danemarcei, doamna Mette Frederiksen…
    Mai cititi si voi gramatica actualizata a limbii romane,sau la Chisinau e alta ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *