RăzboiUcraina

Președintele Ucrainei semnează un decret privind revizuirea în masă a deciziilor medicilor militari care i-au scutit pe mulți ucraineni de front

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a semnat un decret privind revizuirea tuturor deciziilor comisiilor medicale militare ale Ucrainei de a elibera certificate de invaliditate sau inaptitudine pentru serviciul militar, luate de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei.

Potrivit deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare, semnată de Zelenski, revizuirea ar trebui să fie finalizată în trei luni.

De asemenea, decretul obligă autoritățile ucrainene să ia o serie de măsuri pentru îmbunătățirea procesului de examinări medicale militare, inclusiv finalizarea digitalizării lucrărilor comisiilor.

Decizia vine în urma unei inspecții la nivel național a comisiilor medicale militare, care a scos la iveală numeroase nereguli și cazuri de corupție.

Agențiile de aplicare a legii au percheziționat mai multe comisii medicale din țară în ultimele săptămâni, descoperind că unii oficiali i-au ajutat pe bărbați apți de recrutare să obțină documente false care dovedesc o dizabilitate sau sunt temporar inapți pentru serviciul militar în schimbul unei recompense financiare.

Ucraina a declarat mobilizarea generală și legea marțială după începerea invaziei pe scară largă a Rusiei. Bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 60 de ani nu pot pleca în străinătate, cu câteva excepții.

Potrivit Serviciului de Grăniceri al Ucrainei, până la 20 de bărbați sunt reținuți zilnic, încercând să părăsească țara ilegal. Mulți prezintă documente falsificate pentru a obține trecerea, inclusiv documente medicale false, care „demonstrează” în mod fals că nu sunt apți pentru serviciu militar.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *