Actualitate

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski ar putea în cel mai scurt timp să-l demită pe primarul Kievului, Vitali Kliciko

Șeful fracțiunii „Golos" din Rada Supremă, Iaroslav Jelezniak, a declarat, miercuri, că în fruntea Administrației de stat a orașului Kiev ar putea ajunge ministrul ucrainean al dezvoltării comunitare și teritoriale, Oleksi Cernîșov. Pentru aceasta, el ar putea fi eliberat din postul său de ministru, în timpul sesiunii extraordinare a Radei Supreme din 23 august.                                                                                                                                                                                                               
În cazul demisiei din funcția de șef al Administrației de stat a orașului, care este numit și demis de președintele Ucrainei, Vitali Kliciko își va păstra funcția electivă de primar al Kievului, doar că posibilitățile sale de a administra capitala Ucrainei vor fi semnificativ restrânse.

Motivul circumstanțelor referitoare la viitoarea concediere a fost dat chiar de Kliciko, acesta a declarat, luni, că se dorește înlocuirea sa.
Primarul din Kiev a apreciat ancheta presupuselor abuzuri din administrația de stat și din întreprinderile comunale, efectuată de organele de ordine din Ucraina, ca o pregătire pentru demiterea sa, potrivit hotnews.md.                                                                                                                                                                               
„Acel scenariu, elaborat acum de autoritățile orașului, este un precedent periculos pentru întreaga țară" Kliciko a declarat într-un mesaj video care a fost postat pe canalul Telegram al Administrației de stat din Kiev.                                                                                                                                                                                   
„Perchezițiile în masă, care paralizează activitatea întreprinderilor și a subunităților structurale ale conducerii orașului și durează deja de câteva luni, sunt presiuni sistemice, presiuni motivate politic, asupra autorităților de la Kiev" a mai subliniat Kliciko.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *