Internațional

Președintele Ucrainei vrea să transmită un mesaj de pace la finala Cupei Mondiale de fotbal. CNN: FIFA ar fi respins solicitarea liderului ucrainean

O solicitare a preşedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, de a tramsnite un mesaj de pace înainte de startul finalei Cupei Mondiale de fotbal din Qatar ar fi fost respinsă de FIFA, potrivit unei surse citate de CNN, transmite News.ro.

Sursa citată precizează că președintele Zelenski ar vrea să apară prin legătură video cu stadionul din Qatar, înainte de meci, şi că liderul de la Kiev ar fi fost surprins de răspunsul negativ al FIFA. Deocamdată, nu se ştie dacă mesajul lui Volodimir Zelenski ar fi fost unul înregistrat sau în direct.

”Credeam că FIFA vrea să îşi folosească platforma pentru a face bine”, a precizat CNN.

Totuşi, discuţiile dintre Ucraina şi FIFA cu privire la această situaţie continuă.

Solicitarea Kievului, deşi ar reprezenta un moment neobişnuit pentru Cupa Mondială, nu este surprinzătoare. Kievul a încercat în mod repetat să folosească evenimentele majore din lume, indiferent de temă, pentru a atrage atenţia lumii asupra războiului din Ucraina.

Menționăm că liderul de la Kiev a avut apariţii video, între altele, şi la Premiile Grammy şi la festivalul de film de la Cannes.

Finala Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, dintre Argentina şi Franţa, se va disputa duminică, de la ora 17.00, la Lusail.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *