Ucraina

Președintele Zelenski avertizează că rușii vor avea ”drum deschis” prin estul Ucrainei dacă Rusia capturează Bahmut. Ce orașe ar fi în pericol

Trupele ruseşti vor avea ”drum deschis” pentru a cuceri oraşe cheie din estul Ucrainei, dacă vor prelua controlul asupra Bahmut, a avertizat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, într-un interviu acordat CNN, în timp ce şi-a apărat decizia de a menţine forţele armate ucrainene în oraşul asediat.

”Acest lucru este tactic pentru noi”, a declarat liderul ucrainean, insistând că şefii militari de la Kiev sunt uniţi în prelungirea apărării oraşului, după ce săptămâni de atacuri ruseşti l-au lăsat pe punctul de a cădea în mâinile trupelor Kremlinului.

”Înţelegem că după Bahmut ar putea merge mai departe. Ar putea merge la Kramatorsk, ar putea merge la Sloviansk, ar fi un drum deschis pentru ruşi după Bahmut către alte oraşe din Ucraina, în direcţia Doneţk”, a declarat președintele Ucrainei într-un interviu pentru CNN.

”De aceea, băieţii noştri stau acolo”, a mai adăugat Volodimir Zelenski.

Un asalt de câteva săptămâni al trupelor de mercenari Wagner, care s-a accelerat în ultimele zile, a forţat mii de oameni să părăsească oraşul şi i-a decimat infrastructura. Trupele armate ucrainene au montat, de asemenea, o apărare tenace a zonei, întârziind progresul Rusiei, potrivit sursei citate.

De asemenea, Volodimir Zelenski a declarat că motivaţiile sale de a păstra oraşul sunt ”atât de diferite” faţă de obiectivele Rusiei.

”Înţelegem ce vrea să obţină Rusia acolo. Rusia are nevoie de cel puţin o victorie – o mică victorie – chiar şi prin ruinarea a tot ceea ce se află în Bahmut, doar ucigând fiecare civil de acolo”, a mai declarat Volodimir Zelenski.

Liderul ucrainean a adăugat că, dacă Rusia reuşeşte să ”pună micul lor steag” deasupra Bahmut, acest lucru ar ajuta la ”mobilizarea societăţii lor pentru a crea această idee că sunt o armată atât de puternică”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *