CSI / RusiaRăzboiUcraina

Președintele Zelenski marchează 600 de zile de la lansarea de către Rusia a războiului la scară largă împotriva Ucarinei

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a subliniat luni, 16 octombrie, importanţa extraordinară a cooperării între toate structurile ţării sale, în cea de-a 600-a zi de război la scară largă lansat de Rusia împotriva Ucrainei, relatează Agerpres.

Fie că este vorba despre iniţiative militare, de afaceri sau private, toate împreună au permis locuitorilor şi oraşelor din Ucraina ”să trăiască o viaţă normală”, a declarat președintele Zelenski într-un discurs video difuzat luni seara.

”Toate acestea, împreună, ne păstrează capacitatea de rezistenţă. Toate acestea, împreună, dau putere Ucrainei”, a mai spus el.

De asemenea, sprijinul extern este important în acest sens, a subliniat el, referindu-se la întrevederea pe care a avut-o luni cu emisarul special al SUA pentru reconstrucţia Ucrainei, Penny Pritzker.

”O astfel de vizită, într-o asemenea zi, este un semnal important”, a adăugat liderul de la Kiev.

Mai presus de toate, a spus el, programele de sprijin pe termen lung pentru Ucraina sunt de mare importanţă.

Volodimir Zelenski a comparat războiul de apărare al Ucrainei împotriva Rusiei cu un maraton. ”Într-un maraton trebuie să menţii tot timpul ritmul corect, să-ţi calculezi energia şi să vezi clar că această cursă trebuie să se încheie cu o victorie”, a adăugat el.

Separat, ministrul rus al apărării Serghei Şoigu a anunţat luni, într-un raport adresat preşedintelui rus Vladimir Putin, că forţele ucrainene au pierdut 1.500 de vehicule blindate, dar şi numeroase trupe, în ofensiva lansată de Kiev.

Agenţia de presă TASS a relatat că raportul a fost prezentat pentru a marca 600 de zile de la începerea războiului din Ucraina.

Menționăm că nu există o confirmare a cifrelor dintr-o sursă independentă, în condiţiile în care Ucraina nu oferă informaţii cu privire la pierderile suferite în război.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *