CSI / RusiaRăzboiUcraina

Președintele Zelenski ordonă armatei să consolideze sectorul militar din nordul Ucrainei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski afirmă că a ordonat comandanților militari de rang înalt să consolideze sectorul militar din nordul Ucrainei, ca urmare a sosirii liderului mercenarilor ruși Evgheni Prigojin în Belarus, relatează Sky News.

Liderul de la Kiev a declarat că liderii guvernamentali și militari au ascultat, de asemenea, un raport din partea serviciilor de informații și a forțelor de securitate ucrainene cu privire la situația din Belarus, vecinul de nord al Ucrainei.

Joi, 29 iunie, au apărut imagini din satelit ale unei baze militare la sud-est de capitala Belarusului, Minsk, care par să arate noi instalații înființate în ultimele zile, sugerând construirea rapidă a unei baze pentru mercenarii Wagner.

De asemenea, presa rusă a relatat că gruparea Wagner, al cărui lider, Prigojin, a sosit marți în Belarus, ar putea înființa o nouă bază într-o instalație militară vacantă din apropierea orașului Osipovichi, la aproximativ 80 de kilometri de Minsk.

Raportul serviciilor ucrainene de informații vine după ce până la 5.000 de luptători wagnerieni ai lui Prigojin i s-ar fi alăturat în țară, unde dictatorul și aliatul lui Putin, Alexander Lukașenko, a oferit utilizarea unei tabere militare abandonate.

Un oficial guvernamental ucrainean a declarat pentru The Economist că trupele „ar putea fi folosite în misiuni de diversiune” – deși o sursă din cadrul serviciilor de informații militare a declarat pentru publicație că o altă invazie rusă dinspre nord este puțin probabilă.

„Ar putea exista un joc pentru a ne determina să mutăm forțe în nord, dar și noi jucăm jocuri”, a spus acesta.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *