Social

Președinția a venit cu o reacție la declarația Asociației Promo-LEX privind modificarea legislației

Președinția a venit cu o reacție la declarația Asociației Promo-LEX privind modificarea legislației, lucru la care s-a referit Maia Sandu în cadrul briefingului de luni.

„Solicitarea președintei Maia Sandu s-a referit strict la întrunirile unde e încălcată grav ordinea publică și unde nici organizatorii, nici autoritățile publice locale, responsabile de gestionarea manifestației, nu-și îndeplinesc obligațiunile privind sistarea acesteia (art. 21 alin. (2) din Legea cu privire la întruniri). Intervențiile în cauză, daca vor fi aprobate, în niciun caz nu vor îngrădi dreptul la întrunire și la protest al cetățenilor”, se spune în declarația instituției, transmite Știri.md.

Vă amintim că, miercuri, 12 octombrie, Asociația Promo-LEX s-a declarat îngrijorată în legătură cu intenția președintei Maia Sandu de modificare a legislației pentru a facilita intervenția forțelor de ordine la întruniri.

„Modificarea legislației în funcție de conjunctura de moment este o practică păguboasă și reprezintă un precedent periculos pentru o democrație bazată pe un stat de drept”, a declarat Asociația.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *