RăzboiUcraina

Președinția ucraineană recunoaște că situația este ”complicată” la nord de Bahmut

Preşedinţia ucraineană a recunoscut luni, 13 februarie, că situaţia este ”complicată” la nord de Bahmut, regiunea cea mai disputată în estul Ucrainei, la o zi după ce grupul de mercenari Wagner anunţase capturarea localităţii Krasna Hora, relatează AFP și Agerpres.

”Situaţia este complicată în apropiere de Soledar: localitatea Paraskovievka este ţinta unor bombardamente şi atacuri intense”, a indicat preşedinţia de la Kiev în buletinul său cotidian.

Orașul Soledar, cucerit de ocupanții ruşi în luna ianuarie, este situat la nord de Bahmut, pe care Moscova încearcă să-l captureze încă din vară cu preţul unor pierderi grele de ambele părţi şi al unor mari distrugeri.

Localitatea Paraskovievka este următoarea în drumul către Bahmut, în imediata apropiere a satului Krasna Hora, a cărui capturare a fost revendicată duminică, 12 februarie, de patronul grupului paramilitar rus Wagner, Evgheni Prigojin. Luptătorii Wagner se află în prima linie a acestei bătălii, notează sursa citată.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a confirmat luni în mod oficial că localitatea ucraineană Krasna Hora, situată între oraşele Bahmut şi Soledar în regiunea Doneţk, a fost preluată de către forţele ruse, potrivit EFE.

Statul Major ucrainean a indicat în propriul său raport cotidian că rușii au bombardat 16 localităţi în apropiere de Bahmut în ultimele 24 de ore cu tancuri, mortiere şi artilerie.

Un responsabil al ocupaţiei ruse în estul Ucrainei, liderul separatiștilor Denis Puşilin, afirmase vineri că rușii controlează de acum trei din cele patru rute de aprovizionare a forţelor ucrainene către Bahmut.

De asemenea, preşedinţia ucraineană a recunoscut o situaţie ”tensionată” în apropiere de Vugledar, mai la sud, unde ocupanții ruși atacă.

”Ruşii continuă să bombardeze constant localităţile vecine”, a indicat administraţia de la Kiev luni.

La Herson, în sudul Ucrainei, trei persoane au fost ucise şi una rănită în urma bombardamentelor din ultimele 24 de ore, potrivit surselor citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *