Politică

Președinții aleg duminică un nou șef al statului

Mircea Snegur

Mircea Snegur, primul președinte al Republicii Moldova, nu a vrut să divulge numele candidatului ales. „ Este bine că avem un candidat pe care putem să-l votăm. Este important ca cetățenii noștri să se prezinte la vot. Consider că lumea știe să se orienteze corect, reieșind din situația de ultimă oră, căci această campanie este cu gâlcevi, cu descoperiri, cu ieșiri din sărite și așa mai departe. Deci, lumea trebuie să știe și trebuie să voteze un candidat care se manifestă liniștit, care dă lămuririle corecte, care nu este huiduit. Deja v-am spus prea mult”, mărturisește Mircea Snegur.

Petru Lucinschi

Președintele a declarat pentru ziarul TIMPUL că nu dezvăluie pe cine votează la alegerile prezidențiale ca să nu facă propagandă. „Conform Constituției, votul este secret și liber exprimat. Dar oamenii, dacă simpatizează vreun candidat, nu trebuie să aleagă cu inima, ci cu rațiunea. Să se gândească în primul rând că votează pentru țară, în favoarea ei. Este datoria cetățeanului”, spune președintele.

Vladimir Voronin

Fostul președinte comunist a postat pe internet un filmuleț în care declară că boicotează împreună cu partidul alegerile prezidențiale. „Am luat decizia să ne adresăm către sovistea (n.red: rușinea) dvs. ca să nu participați la alegeri. În primul rând ele sunt neconstituționale și nu sunt legitime. Dar dacă o să participăm la alegeri, oricum o să câștige cineva din aceștia care nu merită nici pe aproape această postură. Noi nu știm ce o să fie mai departe. Căci această boală a noastră din sistem din 2009 o aprofundăm pe zi ce trece. Cum am stat în mocirlă, în criză, în probleme, așa o să fie mai departe. Unica șansă astăzi sunt alegerile anticipate. De aceea noi, tot partidul nostru și susținătorii noștri vă îndemnăm să nu participați duminică la aceste alegeri antinarodniși (n.red: antinaționale) și antistatale”, a declarat Vladimir Voronin.
Cu toate acestea, câțiva membri din Partidul Comuniștilor din Republica Moldova au declarat într-o conferință de presă din 26 octombrie că boicotarea alegerilor este cea mai mare greșeală din ultimul timp. Ei mai îndeamnă oamenii ca să-l voteze pe Igor Dodon.

Nicolae Timfoti

Nicolae Timofti nu a răspuns la întrebările adresate de către reporterii ziarului TIMPUL care l-au contactat de mai multe ori. Consilierul acestuia, Ion Păduraru a declarat că domnul Timofti nu dorește să ne răspundă la întrebarea adresată tuturor președinților țării.
Totodată, reporterii au expediat o solicitare oficială către președintele țării Nicolae Timofti. Însă, reprezentantul serviciului de presă din cadrul instituției a motivat refuzul unui răspuns prin faptul că Nicolae Timofti nu dorește să promoveze pe cineva anume în campania electorală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *