Actualitate

Președinții din România, Lituania, Letonia și Polonia, au semnat o declarație comună în susținerea R.Moldova și Ucrainei

Președinții din România, Lituania, Letonia și Polonia, au semnat astăzi, la Kaunas, în cadrul unui summit dedicat întăririi flancului estic al NATO, o declarație comună în susținerea Republicii Moldova și Ucrainei, transmite Radiochisinau.

Cele patru state semnatare salută realizările semnificative ale Ucrainei în avansarea pe calea integrării euro-atlantice și salută progresul înregistrat de Republica Moldova pe calea integrării europene.

Totodată, România, Lituania, Letonia și Polonia convin să își coordoneze îndeaproape eforturile de întărire a securității regionale și consolidare a capacităților de apărare.

În acest sens, Declarația semnată subliniază și necesitatea unor eforturi comune suplimentare pentru consolidarea securității, stabilității și rezilienței Republicii Moldova, ca o contribuție importantă la întărirea securității regionale.

Declarația comună de la Kaunas este semnată de președinții din Letonia, Egils Levits, Lituania, Gitanas Nausėda, Polonia, Andrzej Duda și România, Klaus Iohannis

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *