Internațional

Presupusul autor al atentatului de la Berlin și-ar fi procurat arma în Elveția

Tunisianul de 24 de ani a "petrecut o lungă perioadă în Elveția" unde a stat "potențial" în "mai multe rânduri", a indicat vineri ZDF.

"După surse de securitate" elvețiene, și "în stadiul actual al investigațiilor", este "verosimil" ca el să-și fi "procurat în Elveția arma", un pistol al fabricantului german Erma, afirmă canalul citat.

Parchetul federal elvețian, care nu a confirmat aceste informații, a deschis miercuri o anchetă asupra unor eventuale contacte în Elveția ale lui Amri "în baza informațiilor provenite de la autorități străine în legătură cu atentatul din Berlin". Această anchetă "se referă la informații legate de logistică, persoane sau arma crimei. Pentru moment nu există nicio informație sigură", a indicat, pentru AFP, un purtător de cuvânt al parchetului federal elvețian.

Potrivit ZDF, Anis Amri a fost de asemenea reținut de autoritățile germane, pe 30 iulie anul trecut, în timpul unui control de rutină la Friedrichshafen (sud-vest), aproape de frontiera elvețiană.

El indicase atunci că vrea să ajungă la Zurich pentru a asista la o nuntă. Deja cunoscut autorităților germane ca potențial periculos, el a reușit să disimuleze adevărata sa identitate, dar a fost arestat pentru scurt timp pentru posesie de documente false, înainte de a fi eliberat pe 1 august.

Și Neue Rhein Zeitung informează, în ediția sa de sâmbătă, că autoritățile din Renania de Nord-Westfalia, unde a stat câtva timp Amri, erau la curent "cel mai târziu în decembrie 2015" asupra legăturilor sale potențiale cu gruparea Stat Islamic.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *