Ultima oră

Pretestări în gimnazii și licee

Lucrările de la această etapă vor fi evaluate de către membrii grupurilor de lucru pentru elaborarea testelor de examene de la disciplina respectivă. La pretestare, lucrările nu sunt notate.

Ulterior, în perioada 1-12 aprilie curent, vor fi puse la dispoziţie tuturor candidaţilor modele de teste la disciplinele de examen pentru a familiariza elevii cu formatul testului, nivelul de dificultate al subiectelor şi domeniile de conţinut evaluate în programele de examen. În această perioadă, pe pagina aee.edu.md vor fi plasate, testele și baremele de corectare a testelor. Ministerul Educației recomandă tuturor instituțiilor de învățământ preuniversitar să organizeze pretestarea pentru a verifica nivelul de pregătire al elevilor pentru sesiunea de examene 2013.
Pretestarea are drept scop asigurarea calităţii testelor care urmează a fi propuse elevilor în sesiunea de examene 2013, la nivel de structură şi conţinut, precum și verificarea procesului de realizare a curriculumului predat în instituţiile de învăţământ preuniversitar. Examenele de absolvire a treptelor de şcolaritate încep în luna iunie.  

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *